Címünk: 1093 Budapest, Czuczor u. 10. III. em. STUDIUM Irodaház (Corvinus Egyetem Közraktár utcai épülete)
Legyél Te is plazmaadó! Részletek
Ennyi embernek segítettünk már!
4 8 4 0 7
200szoros-studium-banner-695-mod-2

Plazmaadók a 200. adáson túl

Összegyűjtöttünk pár rövid interjút azokkal a hűséges donorainkkal, akik már 200 alkalommal adtak nálunk plazmát. Érdekes beszélgetéseket olvashattok alább, röviden:1. Mikor kezdtél el járni?

Szüleim elmesélése alapján közel 1 éves koromban már stabilan álltam és jártam a Balaton partján :) Plazmaadásra legjobb emlékeim szerint a Czuczor utcai központ nyitása után nem sokkal 347.-ként feküdtem be a donorok székébe 2010-ben.

2. Miért kezdted el?

Csecsemő koromban nem gondolkodtam el döntéseim mozgatórugóin :) 18 éves korom óta rendszeres véradó voltam, és úgy gondoltam, hogy már csak kíváncsiságból kipróbálom a donoráció ezen módját, fajtáját. Örömömre így segíthetek, ahogy akkor a Plazmaszolgálat költségtérítése is támogatta főiskolás hétköznapjaimat.

3. Hogy érzed magad nálunk?

Hogyha valahol már 200-szor voltam, az inkább a helyet és a célt minősíti, mint engem. Baráti, kellemes hangulatban telnek a plazmaadások, amihez a kedves és már ismerős személyi állomány jelentősen hozzájárul. A központ folyamatos fejlődéséről és korszerűségéről akkor még nem is beszéltem.

4. Egyedül vagy barátokkal szoktál járni?

Próbáltam ismerőseim közt propagálni több, kevesebb sikerrel a Plazmaszolgálatot, de jellemzően egyedül, munkaidő után vagy hétvégén szoktam járni.

5. Mit üzennél azoknak akik gondolkoznak rajta, hogy belevágjanak?

Igényes környezetben, hozzáértő szakértelemmel, rendszeres orvosi vizsgálat mellett segíthetsz másokon, mindemellett még a Plazmaszolgálat is megbecsül költségtérítéssel.

 

Holly Dávid 

 

1. Mikor kezdtél el járni?

2009. körül kezdtem el járni ha jól emlékszem.

2. Miért kezdted el?

Egy akkori osztálytársamtól hallottam rólatok és ő mondta el, hogy milyen jó hely és, hogy jobban meghálálják mint a sima véradást.

3. Hogy érzed magad nálunk?

Rendkívül jól! Mindenki kedves és segítőkész, tiszta a környezet. Éreztetitek az emberrel, hogy fontos a segítsége.

4. Egyedül vagy barátokkal szoktál járni?

Eleinte barátokkal jártam majd az utóbbi néhány éve egyedül. 

5. Mit üzennél azoknak akik gondolkoznak rajta hogy belevágjanak?

Gyertek el nyugodtan, először csak megvizsgálnak, hogy alkalmas vagy-e donornak és akkor meglátod, hogy milyen kellemes környezet van ott. Nem kellemetlenebb maga az adás mint egy teljes véradás csak időben több egy kicsit de ki lehet bírni. A plazmádból gyógyszert készítenek vagyis ezzel segítesz a betegeken és nem mellesleg te is jól jársz! Szerintem megéri! :)

 

Dinnyés Attila

 

 

1. Mikor kezdtél el járni?

2010-ben.


2. Miért kezdted el?

Éppen munkanélküli voltam és munkakeresés közben láttam meg egy hirdetés a plazmaadásról.Mivel vért adni rendszeresen jártam így rögtön elmentem oda is.

3. Hogy érzed magad nálunk?

Mindig jó kedvel megyek a plazmaadásokra. Az első években ugye a Studiumban adtam, ott is mindenki nagyon kedves volt, aztán ahogy megnyitott a Corvin átmentem oda, ahol szintén minden dolgozó nagyon kedves és szimpatikus volt mindig is.

4. Egyedül vagy barátokkal szoktál járni?

Általában egyedül, nagy ritkán van az, hogy ismerőssel, baráttal, mert általában hirtelen szervezem meg a következő adást és nehéz lenne még mással is egyezkedni.

5. Mit üzennél azoknak akik gondolkoznak rajta hogy belevágjanak?

Mindenképpen érdemes kipróbálni annak aki még nem adott plazmát, hogy tapasztalja meg mennyire egyszerű és könnyű folyamat egy ilyen adás. Én évente 2-3x vért is adok mellette és plazmát adni pedig 6 éve járok, itt most lesz a 201.adásom. Nagy szükség van minden plazmaadóra, és mindenkinek jól jön az érte járó költségtérítés is. Ha pedig plazmaadó vagy, vagy leszel, akkor iktass be minden évben legalább 1 véradást is, hiszen ezt most már áprilistól törvény is előírja, hogy egy véradás kell, hogy plazmát adhassunk. Ez viszont senkit ne tartson vissza, vagy ijedjen meg. Egy véradás is nagyjából 45 perc, igaz ezért nem kapunk költségtérítést, de nagy szükség van rá, szóval ha a plazmaadással vállalod a segítséget, akkor ez az egy véradás még bele kell, hogy férjen.

 

Sutyinszki Alex

 

 

1. Mikor kezdtél el járni?
2009 második felében kezdtem el járni a Plazmaszolgálathoz.

2. Miért kezdted el?
Mivel rendszeres, és igen lelkes véradó voltam már az egyetemen is, így a szórólapotok rögtön fölkeltette az érdeklődésem. Az első munkahelyem előtt diákmunkásként dolgoztam, így a plazmaadásért kapott dotáció igen hasznos jövedelemkiegészítés volt számomra. A plazmaadás jelentősége aztán átalakult az évek során, ma már egyfajta - mások által igen különösnek tartott - hobbiként tekintek rá.

3. Hogy érzed magad nálunk?
Nagyszerűen. A kulturált, tiszta környezet, és a barátságos dolgozók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nálatok töltött idő kellemesen teljen el.

4. Egyedül vagy barátokkal szoktál járni?
Bár próbáltam több ismerősömet is 'beszervezni', ez sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel járt. Sajnos a barátaim nem bizonyultak olyan kitartónak, mint én.

5. Mit üzennél azoknak akik gondolkoznak rajta hogy belevágjanak?
Minden hezitálónak üzenem, hogy vágjanak, vagyis inkább szúrjanak bele (bocsánat). Az eljárás fájdalommentes, és hét év tapasztalattal a hátam mögött bátran állíthatom, hogy semmilyen egészségre ártalmas hatása nincs. Aki a mindennapi rohanásból szeretne kikapcsolódni egy olyan órára, amikor semmi dolga nincs azon túl, hogy kényelmesen üljön, és közben még segítsen is másokon, annak itt a helye!

 

Pál Balázs

 

 

 

1. Mikor kezdtél el járni?
2010 szeptember elején jelentkeztem plazmadonornak. Ekkor kezdődött a "karrierem"! 

 

2. Miért kezdted el?
Régebben rendszeresen véradó voltam, így nem állt távol tőlem a tűvel való találkozás. A Boráros-téren nyomtak a kezembe egy szórólapot a Plazmaszolgálatról. Elolvastam, majd a neten utánanéztem és kíváncsi lettem. Elmentem a Czuczor utcába, és amit ott  tapasztaltam az rögtön megfogott. Könnyen megközelíthető helyszín. Kulturált, jó színvonalú, barátságos környezet fogadott. Az ott dolgozók kedvessége, figyelme és hozzáértése pedig azonnal meggyőzött arról, hogy szeretnék idejárni. 

3. Hogy érzed magad nálunk?
Az akkori megérzésem teljesen beigazolódott. Jó helyre kerültem! Lehet sokan legyintenek ilyen kis dolgokra (csoki vagy valami finomság, gyümölcs, italautomata, netezés) de jól esik! Az embert örömmel fogadják, és tényleg úgy érzem megbecsülik itt kivétel nélkül! Ráadásul egy kis zsebpénzt is kapunk! Ezenkívül ajándékok (csak az én esetemben pendrive, könyvek, kütyük, utalványok, mozijegy, kétszemélyes Trófea étterembeli korlátlan fogyasztású belépő, kiemelt kategóriájú patinás étterembe kétszemélyes vacsora) teszik még vonzóbbá a gyerekek, betegek segítésének ezt a módját! Nagyon jól érzem magam mint plazmaadó!

4. Egyedül vagy barátokkal szoktál járni?
Jellemzően egyedül megyek, de nem egy embert vittem már magammal, akik a mai napig is járnak. Néha sikerül összeegyeztetnünk, s akkor valamelyik barátommal indulunk.

5. Mit üzennél azoknak akik gondolkoznak rajta, hogy belevágjanak?
Mindig azt mondom ahol szóba jön a plazmaadás mint életforma - mert nekem az - hogy  aki megteheti mert alkalmas rá, segítsen ne tétovázzon. Jót tesz, jó körülmények között. A mai világban ritka az olyan körültekintő odafigyelés az emberre mint itt. Nem egyszer beleolvastam  a donorok könyvébe. Kivétel nélkül ugyanezeket a gondolatokat fogalmazta meg mindenki a saját szája íze szerint. Ennyi ember pedig nem tévedhet!!Adler Péter

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!